Ik ben gek op zeep. Niet in flessen of flacons, maar zeep in wikkels en doosjes, vaste zeep. Je kent ze wel, de blokjes die je in drogisterijen zo slecht kunt vinden, vaak op de onderste plank naast de papieren zakdoekjes.

Het meenemen van stukjes zeep uit vakantielanden is een gewoonte geworden, het is fascinerend hoe ieder land zijn eigen specifieke zeepgeuren heeft. 


Veel klassieke zeepmerken zijn begonnen als familiebedrijf aan het begin van de 20ste eeuw. Sommige van deze bedrijven bestaan nog steeds en maken vaak ook nu nog hun ‘oude klassiekers’ op ambachtelijke wijze.


Het laatste half jaar ben ik op zoek gegaan naar zeep met een dergelijke traditie, zeep met een interessant verhaal, met bijzondere ingrediënten en in prachtige verpakkingen. En belangrijker nog, zeep met heerlijke geuren die zacht en vriendelijk is voor de huid. 


De selectie die ik uiteindelijk maakte, vind je binnenkort op mijn webshop, een ruime collectie, uit verschillende landen en in verschillende prijsklassen. Ik kon niet anders dan uitgaan van mijn eigen zintuigen bij de keuze van de zeep en krijg ondertussen al veel positieve en enthousiaste reacties. Zelfs van mensen die dachten dat het niets voor hen zou zijn; zeep in een blok.


Mocht je al een voorproefje willen nemen, dan kun je per mail een van de cadeau doosjes bestellen.

Stuur je bestelling naar: zeep@pettr.nl   Houd ook mijn Facebook pagina in de gaten!


Groet, Myrna

over Pettr Zeep